Author Topic: Arma startup problem , SecuRom related?  (Read 1446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Arma startup problem , SecuRom related?
« on: August 06, 2007, 07:45:31 pm »
Hi all,


I finally got round to buying a replacement copy of ArmA yesterday (only so i could examine the installer  :icon_thumbsup) but after reinstalling all i get is a 300X200 full res black screen with a mouse pointer, after 5/10 secs i get booted back to desktop.  Ive sifted thru the BIS troubleshooting forums but there doesnt seem to be a answer (apart from the hundreds of dumbasses shouting "Format your pc")

Anyone know if this is exclusively caused by SecurROM?


P.S even running a no-cd exe & uninstalling Deamon tools makes no difference




« Last Edit: August 06, 2007, 07:54:17 pm by Easy_tiger »

dave7802

  • Online Villain
  • ***
  • Posts: 104
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #1 on: August 06, 2007, 10:21:04 pm »
A good day to replace it lol
Yes this issue is well knowen, And i think it is SecurRom

Search for a 1.08 Hot Fix this is the log

CHANGELOG

=========

* FIX (COPYPROTECTION): Securom issue preventing game to launch on some computers

* FIX (ANIMATIONS): some problems with ladders introduced in 1.08 (stuck on ladders, problem when going from kneel or prone on a ladder), installs animationHotFix.pbo and its signature

* FIX (LOCALIZATION): mission M13 is localized to all languages

* FIX (RUSSIAN): several missing translations in russian version, UI.pbo is modified to prevent an error message displayed in Russian version of the game when entering Single mission directory

I hopethis helps you,
Sorry i dont have the direct download link, if i start searching i think my Boss will get me by the neck and kill me for waising her time lol

Hope this helps

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #2 on: August 07, 2007, 12:59:04 am »
hey thanks for the info dave,

this hotfix for 1.08 just come out or something?  :icon_biggrin2

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #3 on: August 07, 2007, 01:04:37 am »
OMG it DID just come out today LMAO  :icon_magician


Now you cant blame BIS for not putting out fixes quick enough. Just look at this I get screwed over on Sunday and fixed on Monday lolool


Thanks again dave!


Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #4 on: August 07, 2007, 06:39:21 pm »
wota shit hotfix, makes no difference.....  :icon_sad2


Btw anyone know how to get rid of this damn "DO NOT DELETE" securom subkey in HKEY-USERS   cant seem to apply permissions or take owership of the damn thing to get rid of it

dave7802

  • Online Villain
  • ***
  • Posts: 104
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #5 on: August 07, 2007, 10:22:16 pm »
Yer sorry on the Slow reply,
Whats your issue can you give us a little more detail,
Did the patch work?
You got msn or anything might be a little easier to exmaple and help as ill only end up spamming the forum with messeges to you and pack,
And when we sort it we can add the Fix on here

My msn is humalton772@hotmail.com

Speak soon
« Last Edit: August 15, 2007, 11:53:34 pm by dave7802 »

ZOldDude

  • The Unknown Rank!
  • Administrator
  • MasstKer
  • *
  • Posts: 20874
  • Old School TKC
    • View Profile
    • Admin
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #6 on: August 08, 2007, 08:39:32 am »
Not sure WTF this "hotfix" does...look at the code and see:
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/ikonboard311/ikonboard.cgi?s=4f20f42a4df15ba0d5d66534fb3f1863;act=ST;f=72;t=66522

Buy the way I am still on patch 1.05!

*While we crash and burn, small, low tech, agrarian societies such as the Hmong in the mountains of Laos will continue on without so much as blinking an eye.*

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #7 on: August 08, 2007, 11:35:18 pm »
yea  the hotfix was supposed to address the problem i'm experiencing along with a couple of other game related bugs.

Looks like the start up bug isn't version specific tho as ive seen it in 1.04, 1.05, 1.08  and 1.08 hotfixed  :icon_mad2

The hotfix is only a release candidate tho so hopefully BIS'll realise this fix dont work and sort it out prior to a formal release! Think i'll leave it be until another hotfix comes out, ive got the arma dvd to keep me occupied until then anyways :smile

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #8 on: August 10, 2007, 04:48:37 pm »
well ive finally beaten secuRom and no HOTFIX required!  :icon_magician
 
these are the steps i took:

1. Uninstalled ARMA
2. Removed every secuRom key found in the registry
(this tool helped to get rid of the 'undeleteable' !DO NOT DELETE ANY KEYS! key http://www.sysinternals.com/Utilities/RegDelNull.html )
3. logged on as my local admin (thus having a 'fresh' profile to install under)
4. reinstalled ARMA and viola! problem fixed

NOTE: when i ran ARMA under the profile i was previously using (and experiencing the problem under) the game loaded but the screen res was set to 320x200 lmao. After changing the screen res in-game back to something acceptable i was then back in action  :icon_thumbsup


Update:  messed up screen res caused by arma.cfg , if you copy it from a new profile to your problem one it will fix it  :icon_thumbsup

« Last Edit: August 14, 2007, 01:23:59 pm by Easy_tiger »

ZOldDude

  • The Unknown Rank!
  • Administrator
  • MasstKer
  • *
  • Posts: 20874
  • Old School TKC
    • View Profile
    • Admin
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #9 on: August 15, 2007, 12:08:15 am »
Quote
We're sorry, but the page you requested could not be found. You might want to try another entry or use the links on this page.
Thanks Mr. Gates.

*While we crash and burn, small, low tech, agrarian societies such as the Hmong in the mountains of Laos will continue on without so much as blinking an eye.*

Easy_tiger

  • Klass Klown
  • ***
  • Posts: 331
  • ArmA Anti-Christ
    • View Profile
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #10 on: August 15, 2007, 03:34:27 pm »

ZOldDude

  • The Unknown Rank!
  • Administrator
  • MasstKer
  • *
  • Posts: 20874
  • Old School TKC
    • View Profile
    • Admin
Re: Arma startup problem , SecuRom related?
« Reply #11 on: August 15, 2007, 10:57:58 pm »
One of the rootkit detectors I use also shows all the "hidden/undeleteable" keys along with hidden programs/services and lets you deleat them with or without backing them up first.

*While we crash and burn, small, low tech, agrarian societies such as the Hmong in the mountains of Laos will continue on without so much as blinking an eye.*