TKC-Community

Hacking and Art => Vietcong 1 & 2 => Topic started by: [TKC]Zero on March 08, 2009, 09:51:22 pm

Title: Vietcong on vista
Post by: [TKC]Zero on March 08, 2009, 09:51:22 pm
Hi is there anyway to play vietcong on windows vista?
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: forrest747 on March 08, 2009, 11:00:45 pm
Here is where you get the Vista patch
-->   http://www.thearchifamily.com/?page=vcvista
I have not used it but members of my clan do and someone over on Auscong confirmed that it works, also. I believe this archi site is German.  The quote below is what they sent me when this came out.

Quote
*** Die Info auf englisch f?r unseren Ausl?ndischen Vietcong-Freunde ***

Hallo forrest747!
For Windows Vista players and server admins there is finally a way to get around the stupid "cheat #149" problem!
VCVista is available as SERVER and CLIENT version but ONE is enough to function!

IMPORTANT: First, you must know that this tool will only help if a PLAYER does the following:

.) Start vietcong.exe as administrator explicitly:
http://www.google.at/search?hl=de&q=vista+start+application+as+admin

OR (even better):

.) Disable the annoying User Account Control:
http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

Otherwise, you may not even come to the cheat #149 kick but HradBa will not be able to initialize!

- SERVER VERSION:
Windows Vista players will be able to join your HradBa206 protected server. They do NOT need the client version!
vcded.exe must run as process, if it runs as a service, please contact me, I have no experience in that.

- CLIENT VERSION:
Windows Vista players will be able to join any HradBa206 protected server. The server version need NOT be installed there!

You must also start the tools explicitly as admin or have the "User Account Control" disabled, see above.
If you are not able to start the tools ("VCVista not started" (Client) or "INJECTION FAILED, VCVISTA STILL INACTIVE" (Server)) try disabling ZoneAlarm firewall/AntiViruses, they may block it ...

ATTENTION: The .exe files may be wrongly detected by (overcautious) AntiVirus- Programs.

Download:
Archi_Vista Patch_Server (http://thearchifamily.com/downloads/VCVistaSERVERv1.0b.zip)
Archi_Vista Patch_Client (http://thearchifamily.com/downloads/VCVistaCLIENTv1.0.1b.zip)

Have fun with this!
Feierteufel
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: forrest747 on March 08, 2009, 11:08:46 pm
And before the above German patch, here is what Auscong had to get around the Vista problem.  This one involves removing DirectX 10 (which Hradba detects as a cheat).  A lot of work.

http://www.auscong.com/index.php?view=article&id=64
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: Jimmy on March 09, 2009, 01:20:49 am
I recommend using the tool by forrest in the first post, it only requires you to run vista without UAC, and it works like a dream.
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: [TKC]Zero on March 09, 2009, 08:53:25 pm
ok so i installed the patches

since patch 1.4 my gaming doesnt launch

whats wrong :s ?
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: Oynky on March 10, 2009, 02:05:06 am
U mean, 1.4 wont start?
Or it worked before with 1.4 and lower, but not anymore? Are u running 1.6?

Oh well.. if u are using 1.4 and its not working, maybe the patch is only for 1.6.
Update anyway and see if that works. If it doesnt, uninstall, and reinstall again. Apply the patches and try starting the game again.

It HAS to work.
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: [TKC]Zero on March 10, 2009, 08:06:17 pm
when I installed 1.4 it stopped launching.

what to do now?
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: Jimmy on March 10, 2009, 10:04:30 pm
install 1.6...
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: [TKC]Zero on March 12, 2009, 09:54:44 pm
not launching :s
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: Oynky on March 13, 2009, 03:06:26 am
How does the patch works? U install and update, replace a file, and launch it? Or its something in memory?
Title: Re: Vietcong on vista
Post by: [TKC]Zero on March 19, 2009, 12:06:50 am
When installing it ads and replaces some files