TKC-Community

Hacking and Art => Vietcong 1 & 2 => Topic started by: [TKC]thejoker on September 09, 2005, 08:30:59 pm

Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC]thejoker on September 09, 2005, 08:30:59 pm
What you need:
Total commander (http://www.ghisler.com/)
.CBF plugin for total commander( http://www.kingruben.hatemail.nl/vchack/CBF.wcx )
This tutorial.

Ok so you have got yourself all of these, here is what to do.

In total commander go to configuration and click on options. Now click Packer at the left hand side in options. At the bottom you will see a button which sais "Configure packer extention WCXs", click on it and select the cbf.wcx file.

Place the files you want to pack into a new folder (call this folder anything you want). Go to that folder using the left hand side of total commander and right click all of the files you want to pack so that they are red.

Press alt+F5 to bring up the pack menu. You will see at the right hand side of this window a list of files you can pack into. There will be one you can select which sais "->" and is pointing to a drop down menu. Select this one and select cbf in the drop down menu.

Were it sais "Pack X files to archive" (X being the number of files you are packing) type "cbf:{directory}\{filename}" without the "". For example "cbf:c:\_HB_FOLDER.CBF" without the "" would create the file _HB_FOLDER.CBF in my hard drive C.

Another example would be
"cbf:c:\program files\muahaha\_HB_FOLDER.CBF"
Without the "" would create _HB_FOLDER.CBF in c:\program files\muahaha.



Thats all there is to it. If you have any problems please post them in this thread and everyone will try to help. Also feel free to add other things.

I would like to thank Lavaplatozzz and someone else who can't be named.

? batman? inc. all rights reserved this is not really copyrighted but it looks good to say it is
Title: Repacking CBF files
Post by: Jimmy on September 09, 2005, 08:34:27 pm
You can repack in CBF, but there is no use into it.
Hradba will detect all changes made to .CBF files.

EDIT: :arrow:

didnt know so many people didnt kenw about TC and its powers, sorry for that .
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC]thejoker on September 09, 2005, 08:37:33 pm
Alot of people are messing around with it, may aswell write this to help them
Title: Repacking CBF files
Post by: Oynky on September 09, 2005, 08:44:00 pm
OMG tnkz
Title: Repacking CBF files
Post by: ZOldDude on September 09, 2005, 10:26:43 pm
Quote from: [TKC]LaVaPlaToZz
You can repack in CBF, but there is no use into it.
Hradba will detect all changes made to .CBF files.

EDIT: :arrow:

didnt know so many people didnt kenw about TC and its powers, sorry for that .


If you want undetected you need to mod and repack BOTH the game and HradBa dll.
Title: Repacking CBF files
Post by: Oynky on September 09, 2005, 10:38:28 pm
`YEAH.. but the problem is ... ''we'' dont know how to mod hradba..
i mean. you see the pic below this post?

i can do that on unsecured servers and only depot.. so not in trail

btw dont get that att all.. we depot and no trail??
maybe i didnt repack it or something?? wtvr..
Title: Repacking CBF files
Post by: hoax-ravenheckler on September 09, 2005, 11:42:00 pm
Whats wrong with it anyway?
Title: Repacking CBF files
Post by: Oynky on September 10, 2005, 12:21:47 am
i changed skins.. i did it over and now i have everything hacked to ultimate what you can imagen!! OMG LOL
Title: Repacking CBF files
Post by: Jimmy on September 10, 2005, 12:56:28 pm
You cant really call it hacking can you, its more modding ;)
Title: Repacking CBF files
Post by: ZOldDude on September 12, 2005, 07:11:02 am
Hmmmmmm.....perhaps a VC2 CHP with installer could be made next week or two. I wonder if the Devs in the OFP section would like to try playing with that idea?
Title: Repacking CBF files
Post by: LastResort on September 12, 2005, 08:02:40 am
Whats a CHP? Like a trainer or something? :P
Title: Repacking CBF files
Post by: ZOldDude on September 12, 2005, 08:11:36 am
Quote from: LastResort
Whats a CHP? Like a trainer or something? :P


Cheat Pac

Check out some of the game sections other than Vietcong.

Look/read the OFP section and/or read the Main Site page befor comming into the forums.

The guys that program in that section make a new revision of the Cheat Pac about 1 hour after each new anti-cheat program comes out!

Z
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC]_NosTraDomus on September 12, 2005, 11:03:41 am
i use to use that Extractor program.... with a some hex
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on September 12, 2005, 03:08:24 pm
need winhex to repack ?
Title: Repacking CBF files
Post by: H47cH on September 17, 2005, 05:49:23 am
First of all, I'd like to thank TheJoker for the TC plugin.

I'm working on a mod too. But as I try to repack the file in a proper CBF, instead of having a cbf file around 500 Mo, I'm getting a cbf bigger than 1.5 Go.

What I made :
1/ Loading TC
2/ Configuration > Options > WCX configuration > Plugins > [CONFIGURE]
I write ".cbf" (without quotes) in the field and in New type : CBF.wcx
3/ In the left part of TC, I go to the folder where I extracted and modified the files from vc2onlinedemo.cbf
I select them all so that folders and files are in red
4/ Pack > I give a name to the future cbf. The command line looks like that :
cbf:z:\vc2.cbf
"Also pack path names (only recursed)" and "Recursively pack subdirectories" are checked.
5/ [OK]

And then... 1.6 Go...
Any clue ?
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC]thejoker on September 17, 2005, 03:31:11 pm
Quote from: H47cH
First of all, I'd like to thank TheJoker for the TC plugin.

I'm working on a mod too. But as I try to repack the file in a proper CBF, instead of having a cbf file around 500 Mo, I'm getting a cbf bigger than 1.5 Go.

What I made :
1/ Loading TC
2/ Configuration > Options > WCX configuration > Plugins > [CONFIGURE]
I write ".cbf" (without quotes) in the field and in New type : CBF.wcx
3/ In the left part of TC, I go to the folder where I extracted and modified the files from vc2onlinedemo.cbf
I select them all so that folders and files are in red
4/ Pack > I give a name to the future cbf. The command line looks like that :
cbf:z:\vc2.cbf
"Also pack path names (only recursed)" and "Recursively pack subdirectories" are checked.
5/ [OK]

And then... 1.6 Go...
Any clue ?


Well from what I see it adds another 100mb for some reason, never seen it add THAT much size though  :shock:

Cant help you though, sorry.
Title: Repacking CBF files
Post by: funnyclown11 on March 24, 2006, 05:14:33 pm
Wot does it mean when it says

You cannot move or copy more than one file to a single file!

???

someone
Title: Repacking CBF files
Post by: Rav3n on May 18, 2006, 11:32:36 pm
this doesnt work for 1.01    you can repack the cbf files but they come out smaller than they should and when you put them in the VC folder and try to load vc it says that files are missing but they are there when i pack em so wot    
the fuck is happening?  also when i unpack the CBF files using CBFEXT.exe they come out too small
Title: Hmmmmmmmmmm
Post by: Rav3n on May 19, 2006, 07:00:24 pm
OK    after  you have unpacked the CBF files modded them & REPACKED them do you just put them back in the VC folder copying over the original??

My problem so far is ive extracted the Vietcong_eu_01.CBF modded it and repacked it i place it in the vc folder and when i try to load i get an error message saying  it cant find the DEV/setup.tga and another message basically it cant find the graphics for the SETUP menu but they are there i checked them.

HOW do U as in TKC members who have done this do it?? do you unpack all files and repack them?? along with the exe? does the exe have to be moddeD?  

DAMN almost there  it gets to the Gathering sign and then crashes any IDEAS???
Title: Repacking CBF files
Post by: hotdog on May 19, 2006, 08:20:53 pm
Well what i did....is extracted ever CBF in my vc folder...stuck them into a separate folder then put my normal cbfs back in..now i can mod and tweak the ini and shit of then extracted game then repack as a cbf and drag into my vc folder....and usually its undetected its hella lot easier than extracting and repacking becuase its usually detected
Title: Repacking CBF files
Post by: Rav3n on May 19, 2006, 10:11:31 pm
HUH???   WTF does that mean???   do you play 1.6 or 1.01???

i unpacked the vietcong_eu_01.cbf file and modified some files then repacked it (came out 1.2 GB) and put it back in my vc folder but the game wont load past  "Gathering"  i have sound at the beginning but it just crashes .

The modified Setup to extract and TC to Repack if anyone has another prog that will repack CBF files can i have it please?

ive even tried just unpacking the vietcong_eu_01.cbf file and repacking it without mods and it still doesnt work so if someone out there has got it working id like to know thanks
Title: Repacking CBF files
Post by: ZOldDude on May 20, 2006, 12:40:38 am
Quote from: Rav3n
i have sound at the beginning but it just crashes .


This is some more buggy programing they never wanted to fix.

Load the games setup menu...change screen res and then restart the game. Should play again.

Z
Title: Repacking CBF files
Post by: Rav3n on May 20, 2006, 01:47:41 am
OH  i think you mean when it gets stuck in the taskbar when you have it windowed ..

Im talking about the game not loading after unpacking modding and repacking the vietcong_eu_01.cbf this is the only one i extract and i just put it back in the folder and the game starts and i can SEE the gathering sign and watch the Pterodon thing come up but it wont load the singleplayer, multiplayer, options etc menu just closes itself

any ideas ??????

i cant belive how much trouble im having with this ...

ARTMONEY is cool!! vc on US side and  i done some weapon hacks through that on 1.01 had the M50cal gun and 2 sniper rifles plus my M16<,,,,  and guess wot the HOST wouldnt kick me  cause he wanted them TOOOOO  LOL
Title: Repacking CBF files
Post by: ZOldDude on May 20, 2006, 03:45:37 am
Yeh....try doing as I said.
Title: Repacking CBF files
Post by: hellboy2 on May 20, 2006, 03:16:08 pm
can u send the link again for the CBF thing ???   it says  it cannot be found :(    plz do
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on May 20, 2006, 03:32:45 pm
Here is the cbf plugin for total commander (extract, repack, blablabla)

and

The dds plugin for photoshop (skinhacking)

http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=106348
Title: ZOLDUDE
Post by: Rav3n on May 20, 2006, 05:34:43 pm
YEAH i tried it anyway  every resolution  fullscreen windowed nothing works

i can unpack and repack but then the game doesnt load

SEE ABOVE POST BY ME!

IM WORKING ON 1.01
you have the unpacking and repacking posts but no explanation of wot to do after im almost there but need some help if anyone has had the same problems after repacking and placing in the VC folder then i wanna know

AND YES IVE SEARCHED FORUMS EVEN THE OLD VC DEV SECTION (MULLAH LET ME)  and still nothing.
Title: Repacking CBF files
Post by: hellboy2 on May 20, 2006, 06:33:03 pm
cheers iceman  got it to work i am going to try the 50 bullet cheat :)  how much do u pay 4 a wallhack ??
Title: Repacking CBF files
Post by: owen on May 31, 2006, 01:19:11 pm
how you get winhex
Title: Repacking CBF files
Post by: n00b on June 02, 2006, 05:04:41 pm
hi,
i repacked all the cbf files, the game started  :) , i joined a server and then i had to download hradba again. now it says hradba ini failed. Does anyone know how to fix it???
 i think its something with the versions of vc, because the colors etc have changed
Title: Repacking CBF files
Post by: SpeedRule on June 14, 2006, 03:01:01 pm
hi all, i have a problem!!!
I have read the tutorial, but I have not understood like making. the rows dat go saved cbf to the inside of folders INI and DAT?
Title: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on June 14, 2006, 03:08:35 pm
read this again ... :)
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: stad on August 18, 2006, 04:29:02 pm
hey in total commander when i want to pack a file i cant select cbf ? i only can select wcx in the dropdown menu... and i added the plugin like sayd in the tutorial... what to do ?
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: wubbie_plz on September 07, 2006, 09:41:08 pm
Hi
I'm new here and i got a problem.
I'd like to replace some .cbf files but the plugin link doesn't not wornk, I have serched that plugin on web but couldn't find it.
Can some one plz upload that plugin or give a link to that file :helpplz
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on September 07, 2006, 10:25:13 pm
hey in total commander when i want to pack a file i cant select cbf ? i only can select wcx in the dropdown menu... and i added the plugin like sayd in the tutorial... what to do ?

when the pluging is good added you see this :

(http://img258.imageshack.us/img258/8219/sanstitrerz7.png)

when not maybe pm me i can try to you help for install the plugin




Hi
I'm new here and i got a problem.
I'd like to replace some .cbf files but the plugin link doesn't not wornk, I have serched that plugin on web but couldn't find it.
Can some one plz upload that plugin or give a link to that file :helpplz

http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=169089


Title: Re: Repacking CBF files
Post by: wubbie_plz on September 07, 2006, 11:51:50 pm
hey in total commander when i want to pack a file i cant select cbf ? i only can select wcx in the dropdown menu... and i added the plugin like sayd in the tutorial... what to do ?

when the pluging is good added you see this :

(http://img258.imageshack.us/img258/8219/sanstitrerz7.png)

when not maybe pm me i can try to you help for install the plugin

LOL, I'm so stupit can u make a video or pictures of tutorial... I think i would help not just me but other people whos first time whit it :(


Hi
I'm new here and i got a problem.
I'd like to replace some .cbf files but the plugin link doesn't not wornk, I have serched that plugin on web but couldn't find it.
Can some one plz upload that plugin or give a link to that file :helpplz

http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=169089



Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on September 08, 2006, 02:41:49 am
Hum.... ok i will do it for the community ... but not this night , i will kill kill and more kill on vc tonight  :twisted:
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on September 09, 2006, 07:00:32 am
I'm so stupit can u make a video or pictures of tutorial... I think i would help not just me but other people whos first time whit it :(



I hope that will you help for install the cbf plugin :)

(http://img216.imageshack.us/img216/6738/1yi8.th.jpg) (http://img216.imageshack.us/my.php?image=1yi8.jpg)

(http://img216.imageshack.us/img216/5205/2th7.th.jpg) (http://img216.imageshack.us/my.php?image=2th7.jpg)

(http://img216.imageshack.us/img216/8137/3wj3.th.jpg) (http://img216.imageshack.us/my.php?image=3wj3.jpg)
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: 50 cent on September 21, 2006, 06:00:09 pm
What you need:
Total commander (http://www.ghisler.com/)
.CBF plugin for total commander( http://www.kingruben.hatemail.nl/vchack/CBF.wcx )
This tutorial.

Ok so you have got yourself all of these, here is what to do.

In total commander go to configuration and click on options. Now click Packer at the left hand side in options. At the bottom you will see a button which sais "Configure packer extention WCXs", click on it and select the cbf.wcx file.

Place the files you want to pack into a new folder (call this folder anything you want). Go to that folder using the left hand side of total commander and right click all of the files you want to pack so that they are red.

Press alt+F5 to bring up the pack menu. You will see at the right hand side of this window a list of files you can pack into. There will be one you can select which sais "->" and is pointing to a drop down menu. Select this one and select cbf in the drop down menu.

Were it sais "Pack X files to archive" (X being the number of files you are packing) type "cbf:{directory}{filename}" without the "". For example "cbf:c:\_HB_FOLDER.CBF" without the "" would create the file _HB_FOLDER.CBF in my hard drive C.

Another example would be
"cbf:c:program filesmuahaha\_HB_FOLDER.CBF"
Without the "" would create _HB_FOLDER.CBF in c:program filesmuahaha.



Thats all there is to it. If you have any problems please post them in this thread and everyone will try to help. Also feel free to add other things.

I would like to thank Lavaplatozzz and someone else who can't be named.

? batman? inc. all rights reserved this is not really copyrighted but it looks good to say it is
(http://tkc-community.net/forum/Themes/default/images/warnwarn.gif) PM Spam and Rule 7
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC]ViruS on September 23, 2006, 11:39:36 pm
Who wants cbf.Wcx so no matter what will write on icq :D
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC] IC3M@N on September 24, 2006, 08:53:33 am
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=178222
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: Marecek on September 27, 2006, 10:33:40 pm
ok i have it..Now i need something what i must do it..what i must change for example....umlimited ammo or sniper knife atd.....all said me that is very easy but i dont know what i must change
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC]Russ on September 28, 2006, 12:25:48 am
read the forum. its there for a reason.
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: Marecek on September 30, 2006, 06:04:11 pm
Thx man... 8) I made cheat 8)
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: BlueDeath on January 23, 2007, 12:54:51 pm
Can anybody send me cbf.wcx plugin? pleaseee, i can't find it. kufus@seznam.cz
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC]ViruS on January 23, 2007, 04:37:06 pm
Can anybody send me cbf.wcx plugin? pleaseee, i can't find it. kufus@seznam.cz

Hi,BlueDeath.Here is link : No Offsite Hosting (http://tkc-community.net/forum/index.php?topic=5187.0)/files/12996764/Dds_Cbf.cab.html for download  :icon_thumbsup there is cbf.wcx
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: BlueDeath on January 24, 2007, 01:23:56 am
OK, thanx 8)
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: ERROR32 on September 23, 2008, 10:41:44 pm
i have follow al the step in total commander for repacking the cbf but at the end i got an error message (error violation...) i think i dint entre the cbf:c:\#########.cbf
my folder name is (vchackextract)can somebody told me what i shoul enter before clicking OK
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: 1111000 on December 22, 2010, 09:13:43 am
i know this is an old post but i need some help.

i followed the tut and it created my .cbf file fine but when i open it in a text editor it displays everything as normal. it hasnt properly converted into a .cbf
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: johnmann on December 22, 2010, 06:24:24 pm
ok mate what u tring to convert ?

if u want to get into the vietcong files..  then u need to unpack the vietcong_eu_01  to your desktop or something.. this will pack all the folder in that cbf show in your desktop like the INI, G, LEVELS, DEV..

once u have edited what..  say u edited the Weap.dat file which should be something like  Desktop\INI\DAT\Filename.DAT

u will also have about another 30.DAT files in there.. you dont need all off them u just need the 1 WEAP.DAT u edited..

what i do is make a new folder in the desktop call it Hacks..

then inside that folder create your folders that u edited the dat..

so in this case it would be INI..  then inside that DAT then copy over your weap.DAT in there

so it will look like Desktop\Hacks\INI\DAT\Weaps.DAT

so u can always go back and edit it.

now go back into total commander get to your desktop  and then get to your hacks folder where u will see the INI folder..

now select that file and pack it to the .CBF and name it something like weap.CBF

then place it in your vc folder

it is important u make the folders or the game will not no where to look for the file and it ends up crashing your game or just not working..


if this was not the help you were looking for sorry lol..

it sounds like your trying to open up a .dat file

if thats all it is.. just unpack it to your desktop os somehwre again and there will be more stuff to look at when unpacked..

so if your trying to get stuff out your maps folder like

dustworld.cbf = USELESS nothiong good in there..
dustworld.dat = Jackpot..

u cant just open up the .dat and use notepad it comes up alot of jibbirishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

u need to unpack the .dat and inside u will see folders like  DUSTWORLD\  TEX, OBJ DATA dustworld.sco all stuff to do with the map editor and this is the way forward to hack by editing the maps :)


"" just reading over what i wrote looks confusing if u got  a question pm me or just ask il try my best to answer ""
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: 1111000 on December 29, 2010, 03:13:49 pm
sorry. i stuffed up. i was trying to save it and renamed the ending.

read through the tut again and it said alt+f5 not f5.

sorry for the waste of time

Xavier
Title: Repacking CBF files-vietcong 1.01
Post by: miss_pacman on February 03, 2011, 09:06:37 pm
Hi,

Two things came up as an idea when I was messing around with vietcong_eu_01 fixing speed and bicolor.  Got good help from Phranz. Thank you thank you!!
is there anyway to mod around (and where) :icon_sly with weapon choice (vietcong 1.01)

I like to be engineer...(give others and myself ammo) and I want to have an M-16 when I spawn.... can I fix this?

And is there somewhere I can fix my health just a tad.....?

I work with totalcommander I have artmoney as well don't know what to look for
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: [TKC]phranz on February 04, 2011, 01:16:14 am
for weapon modding look here: http://tkc-community.net/forum/index.php?topic=4086.0
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: miss_pacman on February 04, 2011, 05:20:22 pm
Hi

Thank you again for a fast and accurate reply.
How can I give you a rating ??? I give u 4+
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: miss_pacman on February 15, 2011, 01:39:36 pm
 VC 1.01

So, I have repacked cbf created a eu file and have modified mags for m-16 (start of with 16 rounds)  :icon_sly
speed +0.5 on all and none of it is detected I am sooooooooooooooooooo happy. :icon_biggrin2  :icon_biggrin2
 Anyone want it?

If you are playing with bicolor...i fixed it to so it works with the new .cbf
I share that too....

Thank you phranz....and whoever taught him.... :icon_thumbsup
Title: Re: Repacking CBF files
Post by: Berger on February 15, 2011, 02:13:11 pm
You don?t need more rounds as long as you make sure that you fire more then one bullet by 1 shot ;)

Take a closer look at the US Shotgun......and btw...why dont you add a third firemode to your gun as there are 3 available... :icon_magician

Title: Re: Repacking CBF files
Post by: miss_pacman on February 16, 2011, 10:40:38 am
You don?t need more rounds as long as you make sure that you fire more then one bullet by 1 shot ;)

Take a closer look at the US Shotgun......and btw...why dont you add a third firemode to your gun as there are 3 available... :icon_magician



I am a moderate cheater..... lol  I am trying out a little at the time...
 :icon_laugh :icon_laugh :icon_laugh :icon_laugh